Rauha

Otin eilen metron ja ajoin museolle, jossa en ollut ennen käynyt.
Auto antoi tietä suojatielle, ja museon setä hymyili, kun avasin oven.

Bauhaus-Archivissa mietin muiden muassa, kuinka jotkut asiat (tässä tapauksessa tuolit) näyttävät yhä ajankohtaisilta ja ihanilta, vaikka ne on suunniteltu 1920-luvulla. Sellaisia ajatuksia.

Kävelin Siegessäulelle ja muistin aikaa, kun ajelehdin neljätoista vuotta sitten ensimmäistä kertaa Loveparadessa. Ympärillä teknoa ja lyhtypylväisiin kiivenneitä ihmisiä. Hikeä, massaa ja polttava aurinko.

Illalla kirjoitin päiväkirjaani jotain siitä, kuinka Loveparadessa oli villeintä ikinä. Kun kasvoin, oli Pori Jazzeilla villeintä ikinä.

Kävelin Strasse des 17. Junia. Mondon Berliini-matkaopas valisti, kuinka “kadun varrella näkee häivähdyksen siitä, mitä Hitler Berliiniltä toivoi. Hänestä kaupunkiin olisi pitänyt puhkaista yli sata metriä leveä paraatikaista, jota pitkin sotilaskulkueet olisivat marssineet.”

Brandenburger Torilla join vuoden ensimmäiset terassikahvit. Menin Oranienburger Torille, eksyin kirjakauppoihin ja kurkin kuppiloiden ikkunoista. Ihmiset pöydissään nauroivat.

Tänään aamulla söin leipiä, join kahvia ja luin mainoslehtiä. Tapasin Heini-Tuulin. Ajoimme bussilla kuuntelemaan Berliinin filharmonikkojen lounaskonserttia.

Siellä me istuimme takkiemme päällä portailla, vastapäätämme espanjalainen nuoripari, joka sai luultavasti enemmän suukoistaan kuin sävelistä. Meitä hymyilytti. Juuri noin!

Matka jatkui museoon. Sellaiseen, josta en olisi halunnut pois ollenkaan. Se ansaitsee kuitenkin oman merkintänsä, niin vaikuttava se oli.

Kun ajoin kotiin, S-Bahnin ikkunoista aukesi sateinen, iltaansa valmistautuva Berliini.
Olo tuntui äkkiä turvalliselta. Berliini kannattelee, pitää minusta huolta.

Ja kuten ystäväni Saara viime viikolla sanoi.
-Niitähän tämä kaupunki on. Unelmia. Niistä myös on tämä kaupunki rakennettu.

Konsertin villasukkamies.

Konsertin villasukkamies.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s